-
Osmanlı Devleti Çöküş Dönemi
Osmanlı Devleti Çöküş Dönemi Bu yüzyılda Osmanlı mevcut sorunların yanısıra Fransız ihtilalinden kaynaklanan milliyetçilik hareketlerinin etkisinde kaldı ve azınlıkların bağımsızlık için ayaklanarak ayrılma eğilimleriyle uğraşmak zorunda kaldı. Sonuçta pek çok azınlık bağımsızlığını ilan etti.
-
OsmanLi DURAKLAMA DÖNEMİ
DURAKLAMA DÖNEMİ PADİŞAHLARI : – III. Murat (1574 –1595) – III. Mehmet (1595 – 1603) – I. Ahmet (1603 – 1617) – I. Mustafa (1617 – 1618) – II. Osman (1618 – 1622)
-
Osmanli Yükseliş Dönemi
Osmanli Yükseliş Dönemi Istanbul’un Fethi: II. Mehmet, babasinin ölümü üzerine ikincikez Osmanli tahtina oturdugunda, devletin ortasinda bir ser adacigihâlinde kalmis köhne Bizans’i ortadan kaldirmayi öncelikle hedef olarakbelirlemisti.
-
OSMANLI’NIN KURULUŞU
OSMANLI’NIN KURULUŞU Osman Gazi, siyasi ve askeri faaliyetlerine Bizans toprakları üzerinde başladı. 1281 yılında Kayı Boyu’nun Beyi olduğunda, ilk iş olarak birçok Türkmen boyunu etrafında topladı.
-
gözdağı
gözdağı Mudanya Ateşkes Anlaşmasının yapıldığı Mudanya Konferansında Türkiyeyi İsmet İnönü temsil etmişti. Konferansta her ülkenin söyleyecekleri için belli bir zaman belirlenmişti.
-
mısır mucizesi
mısır mucizesi Mısır seferine gidilirken ordunun korkunç Sina Çölünden geçmesi gerekiyordu. Kum fırtınalarının etrafı kasıp kavurduğu, gündüzleri dayanılmaz sıcaklara sahne olurken geceleri dondurucu soğukları davet eden bu çölü dünyada hiç bir ordu geçememişti.
-
niçin savaşırız
niçin savaşırız Yavuz Sultan Selim, Mısır Seferinden başarılı dönmüştü. Bütün halk toplanmış onu şehre girerken alkışlamak için sabırsızlanıyordu. Ama Padişah, gece olmadan şehre girmek istemiyordu.